3 Aşamalı Ulukoza Programı nedir?
Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin bir markası olan ULUKOZA, teknoloji tabanlı girişimcilik merkezi ve TÜBİTAK 1512 BİGG uygulayıcı kuruluşudur. Bünyesinde fikir aşaması ve erken aşama hızlandırma programları, küreselleşme programı, ön kuluçka ve kuluçka merkezlerinin yönetilmesi ve yürütülmesi faaliyetlerini gerçekleştirir.
Ofis ve toplantı salonları, eğitim ve seminerler, sektörel ve profesyonel mentörlükler, teknik ve akademik danışmanlıklar, ekip oluşturma, üniversite ve sanayi altyapısı ve prototipleme, yatırım ve kamu fonlarına erişim imkanlarını ücretsiz olarak sunan erken aşama girişim hızlandırma programı olan ULUKOZA, girişimlerin iş fikirlerini doğrulamalarını, uygulanabilir ve tekrarlanabilir iş modelleri geliştirmelerini ve TÜBİTAK 1512 Hibe desteği ve yatırımcılara yönelik iş planı ve sunum oluşturmalarını sağlar.
Programı başarı ile tamamlayan girişimler TÜBİTAK’tan 200.000 TL Hibe desteği almak için son değerlendirme paneline davet edilirler. ULUKOZA, %70’e varan başarı oranıyla girişimlerine bu desteği sağlamaya devam etmektedir.
Süreç Nasıl Devam Eder?
Başvuru ve Değerlendirme
Başvuru ve Değerlendirme
İş Fikri Başvurusu
İş Fikri Değerlendirme Sonucu
İş Fikri Başvurusu
İş Fikri Değerlendirme Sonucu
Ön Uygulama Programı
Ön Uygulama Programı
Temel Eğitimler
Ön Kuluçka Ofisleri
Yatay Mentörlük
Danışmanlık-Teknik Destek
Temel Eğitimler
Ön Kuluçka Ofisleri
Yatay Mentörlük
Danışmanlık-Teknik Destek
Yetiştirme Programı
Dikey (Sektörel) Mentörlük
İş Modeli Doğrulama
Detay Eğitimler
İş Planı Hazırlama Danışmanlığı
Sunum Hazırlama Danışmanlığı
Protipleme
TUBİTAK Uygunluk Değerlendirmesi
Dikey (Sektörel) Mentörlük
İş Modeli Doğrulama
Detay Eğitimler
İş Planı Hazırlama Danışmanlığı
Sunum Hazırlama Danışmanlığı
Prototipleme
TÜBİTAK Uygunluk Değerlendirmesi
BİGG Hakkında
BİGG4Tech
BiGG4tech, Sabancı Üniversitesi Inovent A.Ş. yürütücülüğünde; Çukurova Teknokent, Namık Kemal Üniversitesi Teknopark ve Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi partnerliğiyle oluşan bir konsorsiyumdur. Yenilikçi, teknolojik bir iş fikiniz varsa, BiGG4tech’in yalın girişim ve pazar geliştirme metodolojilerine dayalı eğitim ve mentorluk mekanizmasıyla iş fikrinizin teknik ve pazar doğrulamasını gerçekleştirebilirsiniz.
BiGG4tech; sektör kısıtlaması olmadan teknoloji girişimcilerine özel eğitimler, programlar ve mentorluk desteği sunarak TÜBİTAK’tan hibe desteği almalarını ve şirketleşmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.
Sabancı Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi olmak üzere; BiGG4tech programı ortakları ve destekçileri tarafından, girişimcilere ön prototipleme ve MVP imalatı, test ve simülasyon, tasarım doğrulama ve laboratuvar analiz çalışmalarını gerçekleştirebilmeleri için altyapı olanakları sunulur.
ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı ile 2012 yılında kurulmuş yönetim kurulunda sanayi ve üniversite temsilcilerinin yarı yarıya olduğu Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi proje ortağıdır. Bursa Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi, Teknoloji şirketlerinin kurulması ve büyümesi, fikri hak ticarileştirilmesi ve özsermayeli ve AB ve Kamu fonları ile gerçekleştirilen Ar-Ge projelerinde ara yüz fonksiyonlarını yürütmektedir.
BİGG 1. aşama sürecinde girişimci aday ekiplerine ULUTEK Teknopark içerisinde Ön-Kuluçka kapsamında açık ofis verilmektedir. Ofisler ULUTEK TİM-TEB Girişim Evi Ofisindedir. 2. aşamaya geçmeye hak kazanan girişimlere ise ULUTEK kuluçka merkezinden yararlanma konusunda öncelik verilmektedir.
UÜ-TTO Hakkında
Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Aralık 2012 tarihinde kurulmuş ve TÜBİTAK tarafından üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde Ar-Ge projeleri oluşturma, geliştirme, fikri ve sınai mülkiyet haklarının tescili ve korunması, pazarlanması, ticarileştirilmesi, girişim sermayesi desteği, kuluçka merkezi kurma, iş rehberliği, danışmanlık ve eğitim hizmetleri sağlama, bu konularda bilinçlenme oluşturacak etkinlikler düzenleme, yayınlar yapmak amacıyla 2012 yılında başlatılan TÜBİTAK 1513-Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) Destekleme Programı kapsamında desteklenen bir yapıdır.